Pitanja i odgovori

Za dodatna pitanja i pojašnjenja, slobodno pošaljite email ili nazovite na ++385 (0)91 402 6033


Da li postoji mogućnost neobavezne prezentacije programa?

Naravno. To je ono što svakako želimo. Na takvoj prezentaciji u trajanju od cca. 1 sat, naš djelatnik će Vam pokazati sve mogućnosti programa, te porazgovarati Vašem načinu poslovanja i potrebama.

Da li je moguće raditi s udaljene lokacije (gradilišta) s podacima u uredu, ako koristim Windows verziju?

Da. Bilo da radite putem ADSL-a, ili nekom od kartica s prijenosnog računala, moguće je unositi npr. dnevnu realizaciju, raditi situaciju, raditi skladišne dokumente itd.

Koje su osnovne prednosti programa?

Program je koncipiran tako da je u prvom redu intuitivan, razumljiv i jednostavan za korištenje. S druge strane, obuhvaća sva bitna područja koja su potrebna kako bi mogao u što kraćem vremenu izraditi kvalitetnu ponudu. Uz osnovne stvari kao što su normiranje stavki upotrebom gotovih normi, tu su i importi/eksporti iz i prema MS Excel-u (kao npr. eksport kompletnog utroška materijala, unos cijena od strane komercijalne službe, te importiranje tih cijena u već gotov troškovnik (rekalkuliranje). Isto tako, tu su moduli koji ti omogućavaju da planirate potrebno vrijeme za izvršenje radova, da pratite planirane/utrošene/ovjerene količine, da izradite situaciju klikom miša itd. Posebno napominjemo mogućnost vođenja projekta putem mrežnog plana, koji smo napravili u suradnji s Građevinskim fakultetom u Zagrebu.

Kako su rješeni ispisi iz programa?

Program ima integrirani dizajner izvještaja. Tako možete (uz standardne izvještaje koji dolaze uz program) i sam mijenjati postojeće ili izrađivati potpuno nove izvještaje. Uz to, možete dobivati podatke u obliku grafikona, ispisivati direktno u MS Excel, MS Word, PDF, HTML i ostale formate. Također, svaki izvještaj se može poslati i emailom direktno iz aplikacije.

Da li je moguće voditi skladište materijala po određenom troškovniku?

Da. Na skladištu je moguće definirati da li se skladište vodi za određeni projekt, za određeni troškovnik, ili neovisno o bilo čemu (npr. Centralno skladište). Isto tako, moguće je unijeti neograničeni broj skladišta za projekt/troškovnik, ili nevezano za bilo koji dokument.

Naša tvrtka ima specifične zahtjeve. Kako to riješiti?

Spremni smo na doradu programa prema Vašim potrebama. Za svaku doradu, izraditi ćemo projektni zadatak i usaglasiti detalje. Na taj način ste sigurni da plaćate ono što stvarno trebate i u ugovorenom vremenu.

U knjigovodstvu koristimo jedan poznati ERP sustav. Da li je moguće podatke iz programa GALA prebaciti tamo?

Svakako nam se javite. Već imamo neka rješenja a u interesu nam je da se povežemo s vodećim ERP rješenjima u regiji.

Kako je rješeno planiranje, odnosno praćenje realizacije i utrošci resursa?

Putem izrade plana rada, unosom realizacije stavke (gdje se automatski pridružuju resursi, a operater u svako vrijeme može intervenirati), te korištenjem mrežnog plana. Uneseni podaci se koriste u građevinskoj knjizi, te prikazu utrošaka materijala (utrošnica) u obliku planirano - utrošeno - ovjereno.

Da li je moguće koristiti program u drugim zemljama, osim Hrvatske?

Da. Program ima ugrađen modul za prijevod, kao i opcije definiranja različitih stopa PDV-a, logotipa, oznake novca. Uz mogućnost kreiranja cjenika u EUR, KM, DIN itd. program je spreman za korištenje u bilo kojoj zemlji.

Koliko korisnika postoji u referentnoj listi?

Program se koristi u više od 240 tvrtki, a najveći korisnici zapošljavaju preko 500 djelatnika. Države u kojima se program koristi: Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Poljska, Kuwait.